SERVICE EN PRESTATIES IN EEN OOGOPSLAG - VOOR ARCHITECTEN EN PLANNERS

 

HET CREATON MATERIALEN GAMMA – ONTDEK ONZE DIVERSITEIT

Het veelzijdige CREATON gamma - ontdek onze verschillende materialen en hun toepassingen.

PLANNING BASICS EN SERVICE

Partner in jouw planning - CREATON helpt bij jouw dagelijks werk als architect.

 

CAD Download

CAD Download

Makkelijk plannen: in het download center vind je CADs als dwg, pdf of jpg voor CREATON producten terug.

Declaration of performance

Declaration of performance

Alle documenten vind je terug in het download center.

DOMINO NUANCE slate shade engobed

CREATON DAKELEMENTEN - de BESTE BESCHERMING VAN HET GEBOUW

CREATON beton- en kleidakpannen vormen samen met onze onderdaken de basiselementen voor een goed werkend daksysteem.

De bovenste laag van een gebouw vormt de belangrijkste bescherming tegen externe invloeden zoals weer, klimaat en geluid. Hiervoor moet het dak een aantal taken vervullen om het gebouw op lange termijn te beschermen. De meerlaagse structuur van het dak voor een goede (wamen)werking van de verschillende elementen van het dak als geheel. Zo vormt de binnenlaag een dampscherm dat beschermt tegen schadelijke condensatie en de dampverspreiding. De structuur hierboven - meestal gemaakt uit hout, staal of gewapend beton - vervult een draagfunctie. Hierin kunnen isolatie elementen worden verwerkt. Voor de buitenste laag bieden de CREATON materialen dan weer verschillende oplossingen. Als expert in hellende daken, bieden wij onbeperkte dakoplossingen van de hoogste kwaliteit aan, los van stijl en die in zowel nieuwbouw als renovatie kunnen worden toegepast. 

 

WAARDEN EN TRENDS

 

House at the lake DOMINO NUANCE slate shade engobed

NATUURLIJKHEID

CREATON beton- en kleidakpannen worden voor het grootste deel vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen.

De bebouwde oppervlakte neemt gestaag toe en vraagt steeds meer om een duurzame omgang met de natuur. Duurzaamheid en behoud van grondstoffen alsook creatieve en gezonde leefoplossingen winnen worden alsmaar belangrijker. De beweging naar natuurlijke materialen toe zet zich door, zeker in de bouwsector. En achter dit alles gaat een verlangen naar authenticiteit schuil. 

Gesophisticeerde technologische ontwikkelingen zijn niet tegenstrijdig aan traditionele bouwmethodes. In tegendeel, zij zijn net complementair. Natuurlijke grondstoffen die omgezet worden in efficiënte en bruikbare materialen door middel van complexe technologieën, vormen de basis van het CREATON product gamma. De klassieke CREATON kleidakpannen worden gemaakt uit veel voorkomende elementen zoals klei, leem en water in combinatie met minerale kleurpigmenten en glazuur voor de afwerking van het oppervlakte. CREATON betondakpannen op hun beurt worden gemaakt uit zand, Portland cement, water en kleurpigmenten.

 

Cripple hipped roof with plain tile NOBLESSE

VEELZIJDIGE ARCHITECTUUR – DIVERSE ONTWERPMOGELIJKHEDEN MET CREATON DAKMATERIALEN

CREATON-tegel- en dakpannen vormen de bouwstenen voor alle gebouwtypes dankzij hun diverse formaten en breed kleurengamma

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie van bestaande gebouwen, de CREATON-producten zijn toepasbaar op een brede waaier aan dakvormen. Kleidakpannen vertegenwoordigen de grootste groep binnen het CREATON-assortiment. Geperste dakpannen zoals platte dakpannen, herbouwtegels, in elkaar grijpende en gladde tegels en geëxtrudeerde dakpannen zoals de klassieke vlakke tegel of zijdelingse sluitsteen, plus tal van speciale vormen ondersteunen het nieuwe ontwerp of de historische uitstraling van lage schuine of hellende daken .

Met de bijpassende toebehoren  zoals de bermpanelen, transparante tegels, ventilatietegels, hippe starters, nokafsluitingen of elementen zorgen wij voorgeïntegreerde concepten.

CREATON betonnen dakpannen zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en oppervlaktestructuren.

Row clay

TOEGEVOEGDE WAARDE VAN LOKAAL ONTGONNEN GRONDSTOFFEN - CREATON GRONDSTOFFEN EN NABIJHEID VAN DE PRODUCTIELOCATIE

De grondstoffen gebruikt in de productie van de CREATON kleiproducten worden ontgonnen in Duitsland zelf. De kleisites bevinden zich bijna altijd in de nabije omgeving van een CREATON fabriek.
 

Zo zijn we niet alleen zeker van de toevoer van grondstoffen, maar dragen we ook bij aan de emissiereductie en minder verkeer op de baan. Lokale origine is één van de eigenschappen met de meeste toegevoegde waarde in verschillende sectoren (bijvoorbeeld voedingsindustrie). En dit is niet anders in de bouwsector waar alsmaar meer gesteund wordt op nabijheid tussen ontginning, productie en eindgebruik. CREATON is gevestigd in Wertingen en is gelegen in de onmiddellijk omgeving van verschillende kleisites. Het verzekeren van beschikbaarheid van grondstoffen voor andere fabrieken gebeurt hoofdzakelijk in Duitsland en dit op basis van de noden van een specifieke regio. Hercultiveren van een natuurlijke omgeving bij uitputting van de grondstof is altijd onderdeel van de goedkeuringsprocedure voor het in gebruik nemen van een nieuwe site: een bijdrage aan de voorzichtige en duurzame interactie met de regio.

 

Clay roof tiles

BETON- EN KLEIDAKPANNEN - CREATON MATERIALEN VOOR EEN DUURZAME GEBOUWSCHIL

Beton- en kleidakpannen vormen samen het CREATON merk. Deze producten voldoen aan de criteria van duurzaamheid dankzij de duurzame grondstoffen, het productieproces en hun uiteindelijke vorm.

De groeiende bouwsector wordt voortdurend geconfronteerd met uitdagingen en dit binnen het kader van globale ontwikkelingen zoals klimaatverandering en tekort aan grondstoffen. Alle aspecten van planning en uitvoering worden beïnvloed door de vraag naar duurzaamheid. Tal van de factoren dragen bij aan de economische en ecologische waarde van een gebouw bijvoorbeeld de fysieke eigenschappen van de toegepaste materialen, het energieconcept, een efficiënt bouwproces en laag onderhoud. De hoge waarde van milieuvriendelijk en duurzame materialen wordt zichtbaar in grote toepassingen zoals gevels en daken. Natuurlijke grondstoffen vormen de basis van de CREATON producten. Ontwerp, verwerking en kwaliteit zorgen voor een lange levenscyclus (40 à 60 jaar) van de verschillende elementen. CREATON dakbedekking dragen bij tot het behoud van de waarde van een eigendom dankzij hun bijdrage in de bescherming tegen vuur en vocht. Een hoge recyclagegraad waarbij tot 100% van de materialen hergebruikt worden, sluit de duurzaamheidscirkel.

Roof of curch plain tile KLASSIK naturalred

DUURZAAM – CREATON MATERIAALEIGENSCHAPPEN DRAGEN BIJ TOT HET BEHOUD VAN DE WAARDE VAN EEN GEBOUW.

CREATON producten dragen bij tot de bescherming tegen vuur en vocht van een gebouw dankzij de intrinsieke eigenschappen van onze materialen en producten

De kwaliteit van een bouwmateriaal of – product wordt niet alleen bepaald door de lengte van zijn eigen levenscyclus en een laag onderhoud, maar ook door zijn bijdrage aan het behoud van een gebouw op lange termijn. CREATON klei- en betondakpannen dragen ook bij tot een onveranderlijke, lange termijn en hoge kwaliteit van gebouwen. Hoofdkenmerken van CREATON producten zijn dan ook hun bestendigheid tegen (extreme) weersomstandigheden, kleurvastheid en dimensionale stabiliteit.

Kleipannen bewijzen dit al decennialang: zij gaan dan ook meer dan 60 jaar mee.

Betondakpannen op hun beurt hebben dan weer een zeer compacte en ultra harde oppervlakte coating. Dubbele sluitingen bieden extra bescherming tegen insijpelen van regen. De pannen zijn UV bestendig en extreem bestand tegen storm dankzij hun gewicht.